Všechny články

Guvernér čínské centrální banky Zhou Xiaochuan 12.12. popřel zprávu německého měsíčníku, že Čína se chystá od 1.1.2006 revalvovat yuan k dolaru o 7,2 %. Zhou Xiaochuan dodal, že v blízké budoucnosti se ani neplánuje rozšíření fluktuačního pásma čínské měny. Čínský premiér Wen Jiabao se 12.12. setkal v Kuala Lumpuru s jihokrejským prezidentem Ro Mu-hjonem, který vyjádřil souhlas a podporu s odložením čínsko-japonsko-korejské schůzky na…

Slavný čínský novinář a spisovatel reportážní literatury Liu Binyan刘宾雁 zemřel 5.12. po 18 letech v exilu ve věku 80 let v americkém New Jersey. Liu Binyanovi byl za veřejnou kritiku vojenského zásahu proti demokratickému hnutí na náměstí Tianan Men v roce 1989 čínskými úřady znemožněn návrat do vlasti. Liu Binyan v době své vážné nemoci vícekrát žádal pekingskou vládu o povolení návratu na léčení, ale byl vždy odmítnut.

Kdo byl Liou Pin-jen …

Největší literární senzací v Číně je už druhým rokem román Totem vlka od neznámého autora, který vystupuje pod pseudonymem Ťiang Žung (Jiang Rong, nar. 1946). Za rok a půl se ho oficiálně prodalo více než milión výtisků a odhaduje se dalších šest miliónů prodaných výtisků pirátských. V Číně se o něm nadšeně píše v oficiálním tisku i na internetu.

Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.