Všechny články

Čína opět stojí před velkými změnami. "Rozdíl mezi Washingtonem a Pekingem nás všechny šokuje," prohlásil George Yeo, bývalý singapurský ministr zahraničí. Narážel na kvalitu vládnutí v obou hlavních městech, především pak na stále rozšířenější pocit v Asii, že Spojené státy ztratí schopnost kompetentně uskutečnit jakýkoli plán (viz Irák nebo Obamacare). Na druhé straně Peking právě nyní pečlivě a systematicky plánuje sérii reforem, jež pravděpodobně během deseti let promění Čínu v…

ZATÍMCO EVROPA ŠLA DO DŮCHODU, NACHÁZÍ SE ČÍNA N A NA DRÁZE VZESTUPU VZDĚLÁNÍ NA VŠECH STUPNÍCH JE PLACENÉ, MÍSTNÍ LIDÉ VŠAK SDÍLEJÍ PŘESVĚDČENÍ, ŽE CO JE ZADARMO, NEMÁ VALNOU CENU. DOSTÁVAJÍ MĚSÍČNĚ 500 DOLARŮ, KTERÉ OVŠEM NEUTRATÍ. AMERIČAN VÝDĚLEK ROZFRCÁ, RUS PROCHLASTÁ, ALE ČÍŇAN USPOŘÍ.

V Císařské konírně Pražského hradu vystavuje více než čtyřicítka současných čínských umělců. Největší hvězda mezi nimi není. Ani nemůže být. Současné čínské umění zavítalo do Prahy. Oficiální přehlídka PEKING–PRAHA s podtitulem Nový pohled na současné čínské umění je více než výstavou. Je propagandistickou prezentací "uvolňující se" politiky Čínské lidové republiky.

Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.